Vaikų vasaros stovykla “Būsiu”

Pasibaigus visam šurmuliui, bėgimui bei ilgiems žygiams, po visų įspūdžių, nuoširdaus
juoko akimirkų ir švelnių apkabinimų – dėkojame visiems už nuostabią vasarą stovykloje „BŪSIU“. Pirmame susitikime su vaikais visiems uždavėme klausimą: – Kodėl stovykla vadinasi „BŪSIU“? Gavome visokių, linksmų bei išradingų atsakymų. Tačiau, tiksliausias yra tai, kad šioje stovykloje vaikams buvo suteikta galimybė prisiliesti prie penkių profesijų. Už šią galimybę nuoširdžiai dėkojame specialistams, kurie savo laiką ir talentus skyrė mūsų vaikams. Barmenai supažindino su darbu prie baro, darbo keliamais iššūkiais ir privalumais. Išmokė gamintis kokteilius, kuriais vaikai mėgavosi besimaudydami kubile. Fotografas supažindino su skirtingų laikotarpių fotoaparatais, atskleidė foto studijos ir fotografijos subtilybes.  Pirtininkas sulaužė visus nusistovėjusius stereotipus apie pirtį ir atskleidė visiškai naują pirties pasaulį. Mokė pasigaminti vantas bei tuo pačiu gerbti gamtą ir medžius. „BBQ“ specialistas supažindino su griliaus ypatumais bei subtilybėmis ir parodė, kad visas maistas skanus, jei žinome, kaip teisingai jį pagaminti. Vairuotojas supažindino su skirtingomis transporto priemonėmis, jų išskirtinumais ir darbo galimybėmis. Kiekvieną stovyklos pamainą vainikavo edukacinė kelionė į Pakruojo dvarą, kur „Tadas Blinda“ išsamiai ir įdomiai papasakojo apie dvaro istoriją. Viešėdami Pakruojo dvare
vaikai turėjo galimybę pasigrožėti ir sudalyvauti improvizuotose dvaro teatro grupės pasirodymuose, įkvėptuose V. Šekspyro personažų, pasigrožėti akrobatų pasirodymais.
Esame be galo dėkingi visiems prisidėjusiems prie stovyklos „BŪSIU“ organizavimo ir įgyvendinimo: Šiaulių miesto savivaldybei, kad patikėjo mūsų idėja ir ją finansavo. Socialinių paslaugų skyriui, už visus surinktus vaikučius. Specialistams, už tai, kad pasidalino savo žiniomis. Vadovams ir savanoriams už rūpestį ir priežiūrą. Stovyklos dalyviams bei jų tėveliams, už tai, kad pasitikėjote, išleidote ir atvykote į mūsų vasaros stovyklą “BŪSIU”.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *